szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hentesbolt helyett az útról szerzi be étkezéseihez a húst egy brit környezetvédő immár 30 éve: elgázolt állatokból készít ételeket magának.

A 44 éves dorseti Jonathan McGowannek egyszer sem feküdték meg gyomrát ilyen fogások, igaz, óvatos. Először mindig felnyitja a talált állatot, és megvizsgálja, hogy kellően friss-e a dög. Utálkozás sohasem volt benne sem leletei megfőzése, -sütése, sem pedig megevése iránt.

14 évesen kapott rá a "talált húsra", mint mondja: akármerre nézett, mindenütt döglött állatokra bukkant: kifogott, ám haza nem vitt halakra, lelőtt fácánokra, elgázolt borzokra, rókákra, nyulakra, sirályokra. Első "leleményétke" egy vipera volt, amelyet vajban párolva készített el.

Mivel nagyon nem rokonszenvez a haszonállatok tartásának módjával, elvből is ragaszkodik közúti húsforrásához. McGowan ételei közül specialitásként a serpenyőben sült darut emelte ki a Daily Mail című brit lapnak, de mint mondta, nagyon népszerű a bagolygulyása és a patkányraguja is.

Merész szürrealista válogatással int időleges búcsút a felújítás előtt álló párizsi Pompidou Központ

Merész szürrealista válogatással int időleges búcsút a felújítás előtt álló párizsi Pompidou Központ

Így kötött életre szóló barátságot egy kistigris és egy kismackó – videó

Így kötött életre szóló barátságot egy kistigris és egy kismackó – videó

„A járvány előtt ritkán láttak síró sebész főorvosokat” –  a magyar orvosok nagy része ma is szakértői segítségre szorulna

„A járvány előtt ritkán láttak síró sebész főorvosokat” – a magyar orvosok nagy része ma is szakértői segítségre szorulna

Félre a puccparádéval, így fest az új Audi A6 fapadosan

Félre a puccparádéval, így fest az új Audi A6 fapadosan