szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A legkülönlegesebb fogásokat kóstolhatták meg a résztvevők a Friedrich Wilhelm Raiffeisen Dining Guide díj exkluzív...

A legkülönlegesebb fogásokat kóstolhatták meg a résztvevők a Friedrich Wilhelm Raiffeisen Dining Guide díj exkluzív gálavacsoráján, amelyen a legjobb tíz közé került éttermek séfjei által összeállított menüsort szolgálták fel a zsűrinek és az esten megjelent vendégeknek. Az eseményen olyan különlegességeket készítettek, mint Bíró Lajos (Bock Bisztró) libamáj sushija, valamint paprikás krumpli koktélja kolbászfagylalttal, a Jahni László (Kistücsök) által készített balatoni halak sóska-majonézzel, Miguel Vieira (Costes) hideg mandulakrémlevese marinált tonhal tatakival, a Pesti István (Babel Delicate) által kreált galamb balotine cseresznye raguval, air bag-ben sült borjúbrízzel, spárgával, Kiss Gergely (67 étterem) Wagyu „Kobe-style carpacciója curry-s habbal, Bicsár Attila (Alabárdos) kompozíciója, a kukorica piskótában sült nyúlcomb füstölt karfiol pürével, Nyíri Szása (Arany Kaviár) különleges Kaviáros Bonbonja, valamint Olivier Marchand (Chateau Visz) Ricotta-málna desszertje.

Top10 éttermek

Nobu Budapest

A gálavacsora fénypontjaként kihirdették a legjobb hazai éttermek listáját, a zsűri döntése alapján Magyarország TOP10 éttermei 2011-ben a: Costes, Babel, Chateau Visz, Onyx, Fausto's, Nobu, Bock, Csalogány 26, Mák, 67 étterem.

Top20 éttermek

A legjobb 20 közé az alábbi éttermek kerültek még: a Kistücsök, Arany Kaviár, Alabárdos, Arcade, Aranyszarvas, Olimpia, Vár a Speiz, Osteria, Rosenstein, Trattoria Pomo d'oro.

Az előző évi tesztelések alapján a Dining Guide étteremkritikusai év elején tették közzé a legjobb 20 étterem listáját, amelyek a kritikusok jelöltjeként vesznek részt a versenyben. Ezeken az éttermeken felül valamennyi zsűritag  jelölhetett tíz-tíz éttermet az Év Étterme címre. A jelölések összesítése után a legtöbb nevezést kapott 80 étterem és a kritikusok által nevezett 20 étterem került be abba a mezőnybe, melyből az Év Éttermét ősszel kiválasztják.

A Michelin-csillagos Costes
Stiller Ákos

A korábbi évekhez képest a legjobb éttermeket tömörítő abszolút rangsor mellett a jövőben több tematikus toplistát is összeállít a zsűri. Szemben a legjobb éttermek rangsorával a tematikus toplisták összeállításánál csak egy szempont szerint értékelik a listában szereplőket, illetve a kínálatuknak csupán egy szegmensét vizsgálják. Ezekben a toplistákban valamennyi hazai gasztronómiai vállalkozás közül válogathatnak a zsűritagok.

Lemondott Bozsó Zoltán, a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnoka

Lemondott Bozsó Zoltán, a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnoka

Ez történhet az agyával, ha mindennap eszik vörös húst

Ez történhet az agyával, ha mindennap eszik vörös húst

Több embert megkéselt egy szíriai férfi Ausztriában, egy fiatal meghalt

Több embert megkéselt egy szíriai férfi Ausztriában, egy fiatal meghalt

Al-Hilal István, Fidelity International-vezető: Európában erőteljesebb lépésekre van szükség a gazdasági lemaradás megállításához

Al-Hilal István, Fidelity International-vezető: Európában erőteljesebb lépésekre van szükség a gazdasági lemaradás megállításához